уторак, 21. август 2012.

Ко ће на Тромсо?

Фудбалери Партизана у четвртак у Норвешкој играју утакмицу од које зависи њихова  'европска судбина' ове сезоне али се не зна у ком ће саставу на север Европе.
  



      Капитен Саша Илић је повређен иако тренира, Лазар Марковић такође, Вукић и Смиљанић ван екипе, Бабовић и Забија у 'специфичној ситуацији' .


Ако се зна да су Едуардо и Марко Шћеповић ван тима због повреда јасно је да Вермезовић има мали избор офанзивних играча пред Трумсе. Проблем више су и здравствени проблеми Томића, као и повреде Остојића и Пауљевића.



Проблеми са одбраном поостоје, Партизан има само два здрава штопера, оба лева, Иванова и Станковића, младог Стефана Савића и 'принудно решење' Александра Миљковића.
Нема Остојића који је почео све четири утакмице у квалификацијама за Лигу Шампиона. Повређен је и десни бек Пауљевић али је на тој позицији и тако сталан Никола Аксентијевић.

Када се погледа списак првотимаца Партизана остају два нападача, Стефан Шћеповић и млади Александар Митровић, од офанзивних везних играча 'у погону' су само млади Никола Нинковић, Дејан Бабић, Милош Јојић и Филип Кнежевић.




"Нинковић је пројектован да буде наследник Илића, играч око кога ће се све вртети, али тек му је седамнаест  и по година и јос је рано. Добијаће прилику и право да погреши, али ће брзо показати да је прави играч" каже тренер црно-белих.



Вермезовић нема пуно избора, колико год у Хумској трвдили да Трумсе није утакмица одлуке јасно је да би неуспех у Норвешкој створио нове проблеме, а тренеру остаје или да се ослони на пар неспремних играча или да враћа "прецртане"


Како су Милан Смиљанић и Звонимир Вукић далеко од екипе јасно је да ће у Норвешкој морати неко од "ровитих", капитен Саша Илић покушава да ради нормално и поред повреде мишића, Стефан Бабовић би могао да се врати а Немања Томић да стисне зубе.



"Уколико буде рекао да је психолошки спреман, конкурисаће за меч у Тромсу. Нећу никог да доводим у незгодну ситуацију, у каквој се ја налазим. Могуће је да ће играти у Норвешкој, јер је удаљено гостовање," објаснио је Вермезовић Бабовићев статус и рекао да се не зна каква је тачно повреда која мучи Томића, "Мучи га проблем листа, био је на магнетној резонанци пред меч са Доњим Сремом. Не постоји оштећење мишића, могуће да је у питању нерв."


У прелазном року Партизан је ангажовао тројицу искуснијих фудбалера, Ловреа, Стефан Шћеповић и Кнежевића и 'унапредио' из Телеоптика и младог тима неколицину али је тренутна ситуација забрињавајућа.

"Ово што имам је наша реалност. Не могу да кукам, добро су познате финансијска ситуација, цене нуђених играча и оријентација клуба на младе снаге. Свака транзиција боли. Нажалост, на мени је да је спроведем. Неки схватају, други не. Гураћемо ову причу, па докле догурамо, "рекао је у понедељак Владимир Вермезовић.


IZVOR:B92


Pratite nas i na novoj fb stranici:
SD Partizan

Нема коментара:

Постави коментар